Man aangehouden na achtervolging

maandag 26 december 2016

Dronten - Zondagmiddag 25 december negeerde een bestuurder een stopteken van de politie en ging ervandoor. Na een achtervolging kon hij worden aangehouden.

Rond 16.05 uur zagen surveillerende agenten een auto rijden op de Grutto. Het kenteken bleek voor te komen in de politiesystemen voor onder andere woninginbraken. De agenten gaven de bestuurder een stopteken die hij negeerde. Ook het aanzetten van licht- en geluidssignalen had geen effect op de bestuurder. Die reed weg via de Dronterringweg in de richting van Swifterbant. Op een rotonde ging hij linksom waardoor andere automobilisten uit moesten wijken. Via Swifterbant ging de achtervolging naar Lelystad. Bij de rotonde Houtribweg en de A6 hadden agenten de weg geblokkeerd. Ook dit maakte geen indruk op de verdachte en hij reed tegen een politieauto aan en reed door. Op de volgende rotonde kon hij gestopt worden. De man,  25 jaar uit Amsterdam, werd aangehouden voor gevaarlijk rijdgedrag en rijden onder invloed. Bij een blaastest bleek de man namelijk onder invloed te zijn (550 ugl). Na verhoor werd hij met proces-verbaal heengezonden, zijn rijbewijs werd ingenomen.Rond 16.05 uur zagen surveillerende agenten een auto rijden op de Grutto. Het kenteken bleek voor te komen in de politiesystemen voor onder andere woninginbraken. De agenten gaven de bestuurder een stopteken die hij negeerde. Ook het aanzetten van licht- en geluidssignalen had geen effect op de bestuurder. Die reed weg via de Dronterringweg in de richting van Swifterbant. Op een rotonde ging hij linksom waardoor andere automobilisten uit moesten wijken. Via Swifterbant ging de achtervolging naar Lelystad. Bij de rotonde Houtribweg en de A6 hadden agenten de weg geblokkeerd. Ook dit maakte geen indruk op de verdachte en hij reed tegen een politieauto aan en reed door. Op de volgende rotonde kon hij gestopt worden. De man,  25 jaar uit Amsterdam, werd aangehouden voor gevaarlijk rijdgedrag en rijden onder invloed. Bij een blaastest bleek de man namelijk onder invloed te zijn (550 ugl). Na verhoor werd hij met proces-verbaal heengezonden, zijn rijbewijs werd ingenomen.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Dronten | 112 alarmeringen Dronten | Goedkoop Tanken in Dronten | Supermarkten in Dronten | Weerbericht Dronten