Paarden mishandeld

woensdag 5 augustus 2015

Dronten - Bij een manege aan de Roggebotweg zijn in de periode tussen vrijdag 31 juli en zondagmiddag 2 augustus twee paarden vermoedelijk het slachtoffer geworden van mishandeling.

Op maandagmorgen 3 augustus meldde de eigenaar aan de politie dat bij tweemerries letsel was ontdekt. De dierenarts en de forensische opsporing kwamen terplaatse en deden onderzoek. De arts constateerde dat de verwondingenvermoedelijk opzettelijk waren toegebracht. De politie stelt een onderzoek innaar deze mishandeling.

De politie neemt de paardenmishandelingen zeer serieus enhanteert een gecordineerde landelijke aanpak. Behalve in Midden-Nederlandspeelt dit probleem in nog vijf politie-eenheden. Ook al heeft de politie tot nutoe geen verdachten kunnen aanhouden, er is wel veel kennis en kunde verkregen.Dit kan eraan bijdragen om meldingen en incidenten van paardenmishandelingconcreet te krijgen en ? daar waar sprake is van een daadwerkelijke mishandeling? tot het oppakken van dader(s).

De politie is gebaat bij alle informatie en verzoekt deze actiefte delen via het telefoonnummer 0900-8844 of de site vande politie. Is er sprake van een heterdaadsituatie, bel dan het alarmnummer112. Mocht u anoniem uw informatie willen delen met de politie dan kan dat viaMeld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000 en viaM-Online. Bovendienkan informatie worden gemeld via het Meldformulier oppolitie.nl.

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Dronten | 112 alarmeringen Dronten | Goedkoop Tanken in Dronten | Supermarkten in Dronten | Weerbericht Dronten