Defqon.1 weekend festival wederom groot succes

maandag 22 juni 2015

Biddinghuizen - Het jaarlijkse dance evenement Defqon.1 Weekend Festival is ook dit jaar weer succesvol verlopen, zo laat organisator Q-dance weten. Het evenement dat dit jaar in totaal ca. 60.000 bezoekers, waarvan 35.000 kampeerders, wist te trekken, is hiermee n van de grootste dance-events van Nederland. Het was de vijfde keer dat Defqon.1 plaatsvond op Evenemententerrein Biddinghuizen.

"Alles is perfect verlopen, de bezoekers hebben een uniek evenement kunnenervaren en ook wij zijn zeer tevreden met deze editie van Defqon.1 WeekendFestival", aldus Sander Bijlstra van organisator Q-dance. "In de afgelopen jarenis het evenement uitgegroeid tot een strak georganiseerde show waarin wewerkelijk alles uit de kast trekken. Defqon.1 is ht paradepaardje van Q-dance."

De aanwezige eerste hulp medewerkers hebben gedurende hetweekend ca. 500 bezoekers op de EHBO posten gezien. De meeste contactenbestonden uit het verstrekken van paracetamol en pleisters en het behandelen vanverstuikte enkels en blaren.

De politie heeft in goede samenwerking met de beveiliging in totaal 120aanhoudingen verricht. De meeste aanhoudingen (115) zijn verricht in verband metbezit van verdovende middelen. Door een specifieke multidisciplinaire aanpakzijn vooral dealers en grootverbruikers aangehouden. De verdachten hebbenallemaal afstand gedaan van de verdovende middelen en zijn, na bijstand van eenadvocaat en voorgeleiding aan de officier van justitie, overgedragen aan debeveiliging van het evenement.

Bij de politiepost is 23 keer aangifte gedaan van diefstal,waarvan 6 diefstallen uit tenten op het campingterrein en 7 diefstallen op hetfestivalterrein. In tien gevallen is aangifte gedaan van diefstal met geweld.Bij deze diefstallen werd met geweld een ketting van de hals van het slachtoffergetrokken.

Van de 120 strafzaken zijn twaalf zaken niet vervolgd. In veertien van de 108zaken die zijn afgedaan (was 83 in 2014) moet de verdachte voor de rechterkomen. De overige 94 personen kregen een strafbeschikking, een geldboete of eenwerkstraf.

In totaal werd 320 uur aan werkstraf opgelegd en ? 39.160,00 aangeldboetes. Van de opgelegde geldboetes is ongeveer een kwart gelijk betaald,wat minder is dan voorgaande jaren. Oorzaken hiervan kunnen zijn de hogereboetebedragen en de grotere aangetroffen hoeveelheden.

Twaalf advocaten hebben in diensten van 8 uur meegedraaid en kijken mettevredenheid terug op het evenement. Ze hebben echt een bijdrage kunnen leverenaan een goede afdoening door de festivalgangers goed te informeren en hen tewijzen op de consequenties van de beslissing van het OM. Ook was er demogelijkheid te spreken met de officier van justitie om in individuele gevallenmaatwerk te leveren door de goede samenwerking tussen alle partijen. Het is eenmooie start in een verder uit te bouwen werkwijze.

Defqon.1 Weekend Festival koos in 2011 voor het eerstEvenemententerrein Biddinghuizen tot haar nieuwe thuisbasis, nadat het jarenlangop het Almeerder strand in Almere werd georganiseerd. De sterk stijgendepopulariteit van het feest, plus de uitgebreidere mogelijkheden vanEvenemententerrein Biddinghuizen, deed organisator Q-dance besluiten de overstapte maken naar Biddinghuizen.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Dronten | 112 alarmeringen Dronten | Goedkoop Tanken in Dronten | Supermarkten in Dronten | Weerbericht Dronten