Vier verdachten aangehouden na diefstal kassalade

vrijdag 3 januari 2014

Dronten - Vier mannen zijn donderdagmiddag 2 januari aangehouden nadat ze uit een winkel in Dronten een kassalade hadden gestolen. De mannen werden opgespoord met behulp van BurgerNet, een politiehelikopter en tactisch recherchewerk.

Rond 13.20 uur stopte een zwarte Audi met Pools kenteken vooreen winkel aan De Rede in Dronten. De passagier stapte uit en liep de winkel in,pakte de kassalade en stapte daarna weer in de auto die met hoge snelheidwegreed. Getuigen belden direct 1-1-2 waarna meerdere politie-eenheden in actiekwamen. Via BurgerNet werd het signalement en details van de auto verzondenterwijl binnen de politie de intelligence op volle toeren draaide. Al snel kwameen eerste tip binnen van een getuige die de auto had zien rijden. Ondertussenwas er informatie over de auto bekend en een mogelijke verblijfplaats inGelderland.

Ondersteuning van politiehelikopter

De politiehelikopter ondersteunde de actie en rond 13.45 uurwerd de auto voor een pand in Oosterwolde gespot. Eenheden van Flevoland,Oost-Nederland en de Landelijke Eenheid positioneerden zich rond de woning aande Oostendorperstraatweg, waarna tot arrestatie werd overgegaan. De vierverdachten, 19, 24, 25 en 26 jaar en allen met de Poolse nationaliteit, zijnaangehouden. De zwarte Audi is in beslag genomen. De recherche van Dronten heeftde zaak in onderzoek. Er raakte niemand gewond bij de diefstal.

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Dronten | 112 alarmeringen Dronten | Goedkoop Tanken in Dronten | Supermarkten in Dronten | Weerbericht Dronten